Project Bethesda

Al in 2012 is ons project gestart, genoemd naar de Bijbelse plaats waar het genezende water in beweging kwam, maar men soms hulp nodig had om bij dat water te komen. Dit staat symbool voor de hulp die onze Moldavische partners aan arme gezinnen willen geven om hen zo een zetje te geven om zich uit de armoede te ontworstelen. Het project is kleinschalig, alle verantwoordelijkheid ligt bij onze partners, het geld komt uit Nederland en jaarlijks wordt daarover gerapporteerd.

Graag vertellen we het verhaal van Artjom Reznik.

Artjom is 17 jaar en heeft nog 2 jongere broers, die bij hun moeder wonen. Artjom woont bij zijn oma. Het gezin leeft in erbarmelijke omstandigheden, zelfs voor Moldavische begrippen.

Artjom heeft 2 passies: koken en voetbal. Vanuit het Project Bethesda is zijn opleiding tot kok betaald, zodat Artjom nu een vak heeft en geld kan verdienen. En door het kopen van een voetbaltenue kan hij nu ook meespelen bij zijn voetbalvereniging in Balti. Hij is blij en dankbaar voor deze hulp en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Als dank schreef hij deze brief:

Mijn naam is Artjom. Ik ben 17 jaar oud. Ik woon in Moldavië, in de stad Balti. Ik houd van koken en deed mijn studie in het college. Ik speel voetbal en ben fan van deze sport. Mijn droom is professionele voetbal speler te worden. Ik train veel en wil mij doelen bereiken. Ik droom een keer Cristiano Ronaldo te ontmoeten.

Het potje van Project Bethesda is nu bijna leeg. Graag gaan onze partners door met deze kleinschalige, persoonlijke hulp. Als u ook vertrouwen in hen en hun werkwijze hebt, dan ontvangen wij uw donatie graag onder vermelding van “project Bethesda” op bankrekeningnummer: NL95 INGB 068 113 2795 t.n.v. Stichting Holland-Moldova te Apeldoorn.