Stichting Holland – Moldova en de Nijmeegse 4daagse

The Walk of the World”

Het is weer zover, we mogen weer! Ik, Ina Bouman, heb de laatste jaren meegedaan aan de Nijmeegse 4daagse en ga dat dit jaar wéér doen. Ik heb me hierbij laten sponsoren voor het werk dat gedaan wordt in Moldavië door stichting Holland-Moldova. Moldavië is het armste land van Europa

Van 18 t/m 21 juli a.s. zal ik de Nijmeegse vierdaagse weer lopen, ik ben al weer druk aan het trainen hiervoor. Dit jaar gaan de trainingen voorspoedig!

Rond het moment van de Nijmeegse vierdaagse vonden er in voorgaande jaren verschillende zomeractiviteiten plaats in Moldavië. De afgelopen jaren is het geld dat we bij elkaar hebben gelopen met name gegaan naar een vakantiekamp voor doof(-stomme) jonge mensen uit Moldavië. Zij stonden en staan aan de rand van de samenleving, er zijn voor hen geen of nauwelijks voorzieningen. Door deze vakantie werden zij uit hun isolement gehaald. Ze leerden elkaar kennen en konden na de vakantie contact met elkaar houden via social media. Ook ging het geld naar andere projecten zoals het vervangen van het sanitair en de keuken in kleuterschool nr 7 in Balti. En natuurlijk niet te vergeten het werk dat gedaan wordt in het “Bethesda” project.

Op ’t ogenblik is de situatie nog steeds moeilijk door de oorlog in Oekraïne.

Ondanks de armoede worden er in Moldavië veel Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Regelmatig vertrekken er transporten richting Balti, met daarin hulpgoederen voor de vluchtelingen en de mensen die hen opvangen én ook goederen om de projecten in het noorden van Moldavië te ondersteunen. Men zit dus niet stil.

 (zie voor alle informatie de site www.holland-moldova.nl )

U kunt mij per kilometer sponsoren of per dag. Ik loop 30 km per dag, dus in totaal 120 km. Achter in de kerk komen de lijsten te liggen waarop u uw naam en het bedrag per km of per dag kunt invullen. Na de 4daagse, als bekend is hoeveel km ik gelopen heb, kunt u het bedrag uitrekenen en overmaken. U krijgt hiervan dan bericht. Voor het werk wat gedaan wordt in Moldavië kunt u kijken op de site.

Hoi doe je mee ? Ik heb een betaalverzoek gemaakt voor Sponsoring Ina 4daagse voor kinderkampen in Moldavie. van € 5,00. Het bedrag is aanpasbaar. https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=J5ta5J2pTvZmDDjhz05rAfb5D7LRA8OJ

Hartelijke groeten en…….

een fijne zomer toegewenst, en hopelijk ook voor de mensen in Moldavië.

Ina Bouman