Van het bestuur

Het is (soms) weer zomer geworden, velen zijn druk met het plannen of het houden van vakantie.

Hoe anders is dat in Moldavië. Voor hen is het juist de tijd van (heel) hard en veel werken. Voor hen die een eigen tuin hebben, zij zijn druk met het verbouwen van de wintervoorraad, voor hen die dat niet kunnen, zij zijn druk om te kijken of ze zich als seizoenarbeider kunnen verhuren om zo nog iets te verdienen. Ook zijn velen druk om zo mogelijk een wintervoorraad aan te leggen van hout of andere “brandstof”.

Voor ons even een moment om terug te kijken en u te informeren wat er zoal allemaal gedaan is de afgelopen tijd om te kijken waar we nog mee bezig zijn.

We konden met uw hulp weer helpen bij kleine en grotere zorgen.

Ik citeer als eerste even een stukje uit een mail van Roman (onze contactpersoon in Moldavie):

Olga en Gheorghe wonen met hun vier kinderen in het dorp Butești, in het noorden van Republiek Moldavië. Het gezin woont in een oud huis met lekkende dak en kapotte ramen. Zij leven arm. Gheorghe werkt op velden of in boerderijen tegen een dagloon van 15-20€ per dag. Op een dag is er met hem een ongeluk gebeurd: hij is op zijn schouder gevallen en deze is gebroken. Omdat hij niet verzekerd was kon hij niet naar ziekenhuis en bleef thuis. Hij kon niet meer werken om zijn gezin te voeden.

Bovendien werd de wond erger: het begon te zweren.
Stichting Holland-Moldova heeft dit gezin geholpen met voedselpakketten en brandhout voor de winter. En heeft deel van de operatie van Gheorghe betaald. De operatie is succesvol afgelopen en Gheorghe is weer gezond en thuis met zijn vrouw en kinderen. Hij werkt weer en kan voor zijn gezin zorgen. Gods zegen en hartelijk dank voor de hulp verlening aan dit gezin. Door deze hulp hebben ze weer hoop in het leven terug gewonnen
!