Winterhulp Moldavië

Ook al kunnen we niet fysiek aanwezig zijn, we kunnen de armste inwoners wel helpen! Ook dit jaar is er weer een Actie Winterhulp, waar arme gezinnen en ouderen in het noordelijk deel van Moldavië worden voorzien van een voedselpakket, aardappels en/of brandstof in de vorm van kolen of hout. Het grote verschil met vorig jaar is dat alle producten (met uitzondering van de steenkool) nu lokaal geproduceerd zijn door kleine boeren. Een goede zaak voor deze boeren en ook voor de mensen die de producten ontvangen: eerlijk geproduceerd, goed voor het land én goed voor de mens. Winst aan beide kanten.

In een pakket zitten:

2 kg bonen

1 kg tarwebloem

1 kg maïsmeel

2 kg Moldavische noedels

2 kg boekweit

1 kg knoflook

1 kg ui

1 l.  zonnebloemolie

Via een bevriende stichting wordt ook nog een blik conserven toegevoegd.

Vooralsnog is het de bedoeling om 200 pakketten uit te delen, maar ook 600 kg aardappels, 30 m3 brandhout en 3 ton kolen. De totale kosten van deze winteractie bedragen €5.000.

Helpt u ook weer mee het mogelijk te maken? Vorig jaar was u zo genereus met uw giften dat we in februari nog een tweede uitdelingsronde hebben kunnen organiseren. Daarvoor onze hartelijke dank. Uw bijdrage is van harte welkom op onze bankrekening. Ter inspiratie: een voedselpakket kost €13, een zak aardappels €5, een kuub brandhout bijna €50 en 400kg kolen ca. €80. De uitdeling wordt door Romeo, Tima en Augustina verzorgt, zij zijn gezamenlijk zo’n €240 aan diesel kwijt.